Last visit was: Thu Dec 14, 2017 4:37 pm It is currently Thu Dec 14, 2017 4:37 pm

All times are UTC+01:00




 [ 19 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
 Post subject: What am I missing?
PostPosted: Sun Apr 02, 2017 11:05 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu May 07, 2009 7:09 pm
Posts: 714
Current ride: XB9R
Location: Havant
Hi guys.

Looking for suggestions from anyone here.

Short scenario: Bike was down at Moorespeed for a few more tweeks (as it does every winter). Returned a month or so ago - running fine.

Sat in the garage for a month, so maybe the battery is a bit marginal, but a nice day so I try to fire it up - clunk, clunk - fires up fine. Run for two mins to put some heat into it and let the tickover settle down a bit (tickover always a bit rough to start with).

Happy that it runs OK, I shut down to go into the house and get the bike gear on. Fully kitted up, I open the garage, wheel the bike out and fire up: it starts no probs. Let it run for another 30 secs and then pull away. I manage 10 metres then it dies.

Fuel - its getting that. Spark - removing plugs and checking against the head, we have spark at both pots. Compression - no reason to see why we would have any issues there ( it fired, it ran etc).

It sounds like it wants to start (yes, I have recharged the battery - no hesitancy in cranking) but it can't quite get there.

What obvious point am I missing?

[Oh, £200 to anyone who wants to come down (or up) and get it running for me.]

Cheers,

Dave


Top
   
 
 Post subject: Re: What am I missing?
PostPosted: Sun Apr 02, 2017 11:53 pm 
Online
User avatar

Joined: Fri May 22, 2009 6:43 pm
Posts: 1858
Current ride: S1`s
Location: Llanelli South Wales
[quote="Dave from Scotland"]Hi guys.


I open the garage, wheel the bike out and fire up: it starts no probs. Let it run for another 30 secs and then pull away. I manage 10 metres then it dies.


What obvious point am I missing?

Have you taken the 10metre chain and padlock off


Top
   
 
 Post subject: Re: What am I missing?
PostPosted: Mon Apr 03, 2017 2:32 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue May 05, 2009 8:00 pm
Posts: 8156
Current ride: Buell X1 2001
Location: southampton
tank breather pipe ?

_________________
Obey the principles without being bound by them.
Bruce Lee


Top
   
 
 Post subject: Re: What am I missing?
PostPosted: Mon Apr 03, 2017 7:23 pm 
Offline

Joined: Sun Jan 08, 2017 2:43 pm
Posts: 11
Current ride: buellxb12
£200 quid would get it up to Maz ..........sorted :idea:


Top
   
 
 Post subject: Re: What am I missing?
PostPosted: Mon Apr 03, 2017 7:25 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Wed Apr 15, 2009 5:25 pm
Posts: 11480
Location: Oswestry
dingbat wrote:
£200 quid would get it up to Maz ..........sorted :idea:


A good point, well made :yup:

_________________
If your dreams don't scare you, they are not big enough.


Top
   
 
 Post subject: Re: What am I missing?
PostPosted: Mon Apr 03, 2017 8:06 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Apr 15, 2009 5:17 pm
Posts: 7877
Location: Manchester
But I only do Buells :?

_________________
Mithered ta death.
92 MB
96 S2T
98 S1W
00 M2
01 X1
03 P3
10 CR


Top
   
 
 Post subject: Re: What am I missing?
PostPosted: Mon Apr 03, 2017 8:07 pm 
Offline
Nanny Brown
User avatar

Joined: Sat May 23, 2009 10:22 pm
Posts: 6182
Location: Portsmouth, UK
Maz wrote:
But I only do Buells :?


I thought DFS's bike WAS a Buell??

_________________
Valencia Orange XB12Scg
Black P3 Blast - serviced by Maz


Top
   
 
 Post subject: Re: What am I missing?
PostPosted: Mon Apr 03, 2017 8:08 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Apr 15, 2009 5:17 pm
Posts: 7877
Location: Manchester
It used to be......it's completely FUBAR now :headbang:

_________________
Mithered ta death.
92 MB
96 S2T
98 S1W
00 M2
01 X1
03 P3
10 CR


Top
   
 
 Post subject: Re: What am I missing?
PostPosted: Mon Apr 03, 2017 8:54 pm 
Offline
Nanny Brown
User avatar

Joined: Sat May 23, 2009 10:22 pm
Posts: 6182
Location: Portsmouth, UK
Maz wrote:
It used to be......it's completely FUBAR now :headbang:


:(

_________________
Valencia Orange XB12Scg
Black P3 Blast - serviced by Maz


Top
   
 
 Post subject: Re: What am I missing?
PostPosted: Mon Apr 03, 2017 10:13 pm 
Offline
Milf Hunter
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:47 pm
Posts: 4789
Current ride: '98 S1
Location: Wessex
Sounds like it's fucked to me. I'll give you a grand for it. :yup: lOl

_________________
I started out with nothing and still got most of it left.


Top
   
 
 Post subject: Re: What am I missing?
PostPosted: Mon Apr 03, 2017 10:16 pm 
Offline
Milf Hunter
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 4:47 pm
Posts: 4789
Current ride: '98 S1
Location: Wessex
Does it only die when you are on the bike? or will it not start at all now?
I mean, could the bodywork be trapping something when you are sitting on it?

_________________
I started out with nothing and still got most of it left.


Top
   
 
 Post subject: Re: What am I missing?
PostPosted: Tue Apr 04, 2017 12:37 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 1:55 pm
Posts: 4378
Current ride: 98 S1W
Location: Perth, not the Scottish one
Have you looked at the electrical connections at the coil? I had a similar problem, thought it was cured after cleaning corrosion off the connections then eventually found an internal break on one of the wires, right at the angled connector.


Top
   
 
 Post subject: Re: What am I missing?
PostPosted: Tue Apr 04, 2017 12:51 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 1:55 pm
Posts: 4378
Current ride: 98 S1W
Location: Perth, not the Scottish one
Too late to edit that. Just to be clear, it looked like I was getting a spark when I tested it, because the broken wire was connecting, but putting the plug back in jiggled the wire just enough to break the connection.


Top
   
 
 Post subject: Re: What am I missing?
PostPosted: Tue Apr 04, 2017 2:40 pm 
Offline

Joined: Wed Jan 25, 2017 3:27 pm
Posts: 38
Current ride: Buell XB12 S
Location: Teesside
Letting it run for short periods of time has probably contributed to the problem.

I had a similar issue after a TPS reset where it kept cutting out and running on one cylinder. Ended up cleaning the fouled spark plug up which resolved it.

_________________
Be excellent to each other!


Top
   
 
 Post subject: Re: What am I missing?
PostPosted: Fri Apr 07, 2017 9:54 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 7:22 pm
Posts: 474
Current ride: 2000 M2
Location: bournemouth
Take it back to Moorespeed??
There the boys for all things Buell.................. NOT

_________________
Do you want it right or right now ?


Top
   
 
 [ 19 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited