Last visit was: Tue Dec 12, 2017 1:46 am It is currently Tue Dec 12, 2017 1:46 am

All times are UTC+01:00




 [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: Charging
PostPosted: Tue Jan 24, 2017 8:20 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 6:54 pm
Posts: 1349
Current ride: Hypermotard 1100S
Location: West Lothian, Bonnie Scotland
Some sensible advice, please :D

Back on the Hyper yesterday after some extensive arse end plastic surgery, bike not me. Bike had been on the Optimate for a couple of weeks - started and ran fine. I had the heated jacked switched on and the bike ran great both ways. Came to start it this morning and it hardly turned - headlight and dash lights etc came on but wouldn't turn over.

Got the volt meter on it and it was at 12.1. What should it be, I was thinking 13.8 off and 14.5 when running? Is that correct? What the best process for testing?

I know I could Google it, but I don't want to :)

Thanks.

_________________
Better to Burn Out Than Fade Away


Top
   
 
 Post subject: Re: Charging
PostPosted: Tue Jan 24, 2017 9:48 am 
Offline
proff. patpending
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 8:20 pm
Posts: 14215
Current ride: Victoria Sponge
Location: Bristol - Gateway to all things good
Have a look here Chive

viewtopic.php?f=17&t=146

_________________
08 Specialized Langster


Top
   
 
 Post subject: Re: Charging
PostPosted: Tue Jan 24, 2017 10:51 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 6:54 pm
Posts: 1349
Current ride: Hypermotard 1100S
Location: West Lothian, Bonnie Scotland
Thanks Pash. I'll give that a shot tonight when I get home. :D

_________________
Better to Burn Out Than Fade Away


Top
   
 
 Post subject: Re: Charging
PostPosted: Tue Jan 24, 2017 7:48 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 6:54 pm
Posts: 1349
Current ride: Hypermotard 1100S
Location: West Lothian, Bonnie Scotland
12.9 sitting
Drops to 11.3 on starting
13.4 when at 8k

Had a look for obvious earthing points and checked the battery connections were ok. They were but couldn't find any earth points. I'm guessing it's not charging correctly.

Thoughts?

_________________
Better to Burn Out Than Fade Away


Top
   
 
 Post subject: Re: Charging
PostPosted: Tue Jan 24, 2017 8:47 pm 
Offline
proff. patpending
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 8:20 pm
Posts: 14215
Current ride: Victoria Sponge
Location: Bristol - Gateway to all things good
Doesn't sound too bad...

_________________
08 Specialized Langster


Top
   
 
 Post subject: Re: Charging
PostPosted: Tue Jan 24, 2017 10:17 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 6:54 pm
Posts: 1349
Current ride: Hypermotard 1100S
Location: West Lothian, Bonnie Scotland
I'll give it a go tomorrow and see how I get on.

_________________
Better to Burn Out Than Fade Away


Top
   
 
 Post subject: Re: Charging
PostPosted: Tue Jan 24, 2017 10:59 pm 
Offline
proff. patpending
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 8:20 pm
Posts: 14215
Current ride: Victoria Sponge
Location: Bristol - Gateway to all things good
Have you got an alarm or something else sucking the charge off at night?

_________________
08 Specialized Langster


Top
   
 
 Post subject: Re: Charging
PostPosted: Wed Jan 25, 2017 9:05 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 6:54 pm
Posts: 1349
Current ride: Hypermotard 1100S
Location: West Lothian, Bonnie Scotland
Only the standard immobilizer that comes with it. I don't fit alarms, I consider them to be the work of the devil :D

It was fine over night last night. If I make it home today I'm going to check it with the heated grips on and heated jacket plugged in and see if that's too much for it.

I had a new rectifier in Aug 15 and the battery is original. All a bit weird.

_________________
Better to Burn Out Than Fade Away


Top
   
 
 Post subject: Re: Charging
PostPosted: Wed Jan 25, 2017 10:13 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Jul 13, 2011 10:14 pm
Posts: 249
Current ride: 1125R
Location: Leighton Buzzard
It sounds like the same symptoms I experienced, a new battery fixed it. How old is your battery?


Top
   
 
 Post subject: Re: Charging
PostPosted: Wed Jan 25, 2017 3:18 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 6:54 pm
Posts: 1349
Current ride: Hypermotard 1100S
Location: West Lothian, Bonnie Scotland
It's only 9 years old. I was hoping for 15 :yup:

_________________
Better to Burn Out Than Fade Away


Top
   
 
 Post subject: Re: Charging
PostPosted: Wed Jan 25, 2017 8:09 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 6:54 pm
Posts: 1349
Current ride: Hypermotard 1100S
Location: West Lothian, Bonnie Scotland
Got home ok and checked the voltage when switched off, 12v. At 5000 rpm, 12.4 and with the jacket plugged in, 11.9 -12.

Not charging?

_________________
Better to Burn Out Than Fade Away


Top
   
 
 Post subject: Re: Charging
PostPosted: Thu Jan 26, 2017 2:07 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Wed Apr 15, 2009 5:25 pm
Posts: 11479
Location: Oswestry
A quick test would be to swap the battery with the one on your Panigale, they may well be the same/similar. This would eliminate any battery problems and then recheck the charging.

_________________
If your dreams don't scare you, they are not big enough.


Top
   
 
 [ 12 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited